dinsdag 5 februari 2008

Voorbereiding in december en januari

In december hebben we ons vooral bezig gehouden met het lezen over de reis, verhalen van mensen die de voettocht ondernomen hebben. Door de drukte voor het Sinterklaasfeest, wat we op 16 december vierden, zijn we pas in het weekend van 22 en 23 december weer gaan wandelen.

Aalsmeer- Haastrecht: 26 en 27 januari

In het weekend van 26 en 27 januari hebben we een deel van het pelgrimspad gelopen. In november hadden we het eerste deel tot Aalsmeer gelopen, maar terugkomen naar huis was een hele onderneming. Daarom hadden we Rob gevraagd of hij ons naar ons startpunt wilde brengen. Dat deed hij, hoewel hij niet snapte wat we daar te zoeken hadden. Zoals hij liet weten had hij ons in een God verlaten plek achter gelaten en dacht ons niet meer terug te zien. Het waaide die dag erg hard en we liepen veel over open stukken land en langs water, echt Hollands landschap. We hadden soms moeite om niet in het water terecht te komen en omdat we veel wind tegen hadden was het Bij tijd en wijle erg zwaar. Toch hebben we achter een heg nog wel in het zonnetje kunnen lunchen. Onderweg kwamen we langs een partytent, waar snert werd uitgedeeld aan een familie, die een vossenjacht hield. Ook wij kregen snert aangeboden en dat smaakte heerlijk. Daarna door naar Ter Aar waar we een B&B hadden besproken. De vrouw des huizes was jarig en ook wij konden wat te eten krijgen, zodat we nie tmeer eruit hoefden. We hadden een eigen optrekje, zodat we niets van de festiviteiten hebben gemerkt. 's Morgens werd het ontbijt in een grote mand gebracht. Er zat van alles en nog wat in, zodat we goed gevoed aan het tweede deel konden beginnen. Na ongeveer 1,5 km kwam Bert erachter, dat hij zijn verrekijker was vergeten. Hij ging terug, maar halverwege belde de mevrouw op, dat ze de verrekijker wel achter Bert aan kwam brengen, zodat we ondertussen verder konden gaan.
Rond 18.00 uur kwamen we in Haastrecht aan, waar we verwelkomd werden door vuurwerk. Dat was nou ook niet nodig geweest. Na het snacken in de snackbar hebben we de bus naar Gouda genomen, waar, zoals Koen zou zeggen, natuurlijk weer iets met het spoor was, zodat we later thuis waren dan we gedacht hadden.
Meer foto's van deze wandeling: klik op FOTO'S

Maarn - Ede: 12 en 13 januari

Na een regenachtige week en redelijke vooruitzichten voor het weekend, zijn we met de trein naar Maarn gegaan, waarvandaan we een deel van het Trekvogelpad wilden lopen. Omdat Amerongen niet ver van Scherpenzeel ligt hadden we Clasien en Gerrit weer gevraagd of we bij hen mochten overnachten.
Toen we in Maarn startten regende het en begonnen we meteen met de regenjassen aan. In de bossen was goed te merken, dat het veel geregend had. Het was erg modderig. Het regenen zette niet door en na een half uurtje werd het droog en hebben we verder heerlijk kunnen wandelen. Na een kopje koffie/thee in Chalet St. Helenaheuvel, waar je een mooi uitzicht hebt over het landschap kwamen we in Doorn langs Huis Doorn, het ballingsoord van keizer Wilhelm. Na Doorn kwamen we wat meer op open terrein. Onderweg kwamen we ook nog mandarijneenden tegen, die Bert nog nooit in het wild had gezien. Dat was in het mooie plaatsje Langbroek, waar nog goed te zien was, dat hier vroeger edelen gewoond hadden ter verdediging van Utrecht.
In Amerongen kwamen Clasien enGerrit ons al tegemoet lopen en kregen we bij hen thuis een heerlijke Hollandse maaltijd, boerenkool met worst. Dat ging er wel in na een wandeling van 25 km.
Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt zijn we weer teruggegaan naar Amerongen, waar we onze tocht weer opgepakt hebben. Clasien en Gerrit wilden een stuk met ons meelopen. In Rhenen hebben we een pannekoek gegeten en na de Grebbeberg met uitzicht over de Rijn, zijn Clasien en Gerrit weer teruggegaan en hebben wij onze tocht naar Ede voortgezet, een tocht van 34 km.
Meer foto's van deze wandeling: klik op FOTO'S

Epe: 28 t/m 30 december

In juni werd er op de St. Antoniusschool een sponsorloop gehouden. De hoofdprijs was een bon voor 2 nachten in het Golden Tulip Hotel in Epe. Deze prijs had ik gewonnen en daarom zijn we die prijs tussen Kerst en Oud en Nieuw gaan verzilveren. We hebben heerlijke lange wandelingen in de omgeving van Epe gemaakt, waarbij het vooral opviel, dat het er zo ontzettend stil was. Vlak naast het hotel was een gezellig, knus restaurantje, waar we de tweede avond heerlijk wild gegeten hebben. Meer foto's zien van deze wandeling: klik op FOTO'S

Kortenhoef-Abcoude: 22 december

Op 22 december hebben we een deel van het Noord-Hollandpad gelopen, van Kortenhoef naar Abcoude een tocht van 21 kilometer. In de week ervoor had het aardig gevroren. Er werd op deze zaterdag volop geschaatst op de Ankeveense plassen, waar we langs kwamen. Ondanks dat het ijs lokte, wilde Bert toch doorgaan met lopen. Het was een geweldig mooi gezicht, alle bomen en struiken waren wit. De temperaturen waren rond het vriespunt, waardoor er regelmatig een wolk sneeuw uit de bomen viel. Om van Abcoude weer thuis te komen kostte nogal wat tijd.


Kortenhoef- Huizen 23 december

De volgende dag zijn we van Kortenhoef naar Huizen gelopen, een afstand van 14 kilometer. We hadden 's avonds een voorstelling in het Spant, dus het kwam mooi uit dat het geen lange wandeling was. In de loop van de dag verdween al het wit uit de natuur, want de temperatuur kwam flink boven nul. In het bustation in Huizen hebben we zelf lekker in het zonnetje kunnen zitten terwijl we op de bus wachtten. Foto's van deze twee dagen: klik op FOTO'S