donderdag 24 juli 2008

dag 80 t/m 84

Er ontbreken een aantal dagen. Deze worden door Roos op de site gezet zogauw ze weer thuis is van vakantie. Zij heeft het eerste dagboek meegenomen.

Dag 84 Autum Aubrac - Nasbinals 23-07-08 27 km Zonnig 25-30 gr
Het lucht is onbewolkt en helder blauw. De wind van de afgelopen dagen is wat gaan liggen, waardoor het warmer aanvoelt. De dames zijn al om 6.30 uur actief, waardoor ook andere gasten maar opstaan. We zijn niet onder de 1000 m geweest, dus weer op grote hoogte gelopen. Het eerste deel ging veelal door bossen en dorpjes, maar het tweede deel over kal vlaktes. Het gaf een desolate indruk. Je kunt je voorstellen, dat pelgrims vroeger moeite hadden met dit deel van de route. Het was vandaag erg druk op de route. Ook een groep verkenners was onderweg. Het geheim van het oude stel uit Parijs hebben we ook ontdekt. Ze lopen niet zo snel, maar we ontmoetten ze steeds pas tegen de middag. Ik vroeg hen hoe vroeg ze 's morgens al vertrokken. Wat bleek ze hadden een taxi gehuurd om ze ergens op de route af te zetten. Verder weer veel dezelfde mensen gezien. Er staant zo wel een gevoel van erbij te horen, van herkenning. Sommigen kom je meermalen per dag tegen.

Dag 83 Les Faux - Autum Aubrac 22-07-08 23 km 25 gr Koude wind
Een stralend mooie blauwe lucht, maar de wind is erg koud. We startten dus met vest en warme trui. De wegen zijn goed begaanbaar, dus het lopen is geen probleem. Niet meer van die uitgesleten holle paden, maar brede effen. Natuurlijk moet er het nodige geklommen en gedaald worden, maar ook deze zijn niet steil. Vandaar ook, dat het zand niet tussen de keien is weggespoeld. Onderweg kom je weer veel dezelfde gezichten tegen. Ook in de gite zie je weer mensen, die je eerder gezien hebt. Een oud stel uit Parijs van een jaar of 70 komen we onderweg ook steeds tegen. In de gite zijn nu ook weer de vrouwen van Saint Privat, waarvan er een gevallen was. Als we om 21 uur terug komen in de gite liggen de dames al plat en is het helemaal donker.

Dag 82 Saugues - Les Faux 21 - 07 - 08 31 km Zon met sluierbewolking
Gisteren tijdens het wandelen werden we belaagd door vliegen. In ons onderkomen van vannacht hadden de vliegen zich ook verzameld. 's Morgens vroeg leek m'n gezicht wel Schiphol. Of ik nu met m n gezicht onder de lakens ging liggen of niet, het maakte niet uit. Ieder moment landde er weer zo'n vlieg of steeg op, om gek van te worden. Vandaag tijdens het wandelen hadden we er geen last van. De lucht is onbewolkt als we vertrekken, maar de wind is koud. De hele dag blijven we op grote hoogte, hoewel je het niet aan het landschap kunt zien. De valleien liggen op grote hoogte, waardoor het landschap een beetje op Z-Limburg lijkt. Je moet wel klimmen en dalen, maar dat gaat via goed bewandelbare wegen. Onderweg komen we wel steeds dezelfde gezichten tegen. Samen op weg met hetzelfde doel. Vooral een stelletje uit Parijs zien we steeds weer terug, ook in de gite. De Duitsers, die we al in de eerst gite tegenkwamen zullen we wel niet meer zien, want zij gaan minder km per dag lopen. We zijn vandaag niet lager dan 1000 m geweest, wel geklommen tot 1300 m, over het algemeen heel geleidelijk. We vooral over het plateau van de Margeride gelopen, waarvan de weides vroeger verhuurd werden aan de plaatselijke schaapherders of aan de herders uit het zuiden. We hebben de Haute-Loire verlaten en zijn nu in het gebied van Lozere.

Dag 81 Saint Privat d allier - Saugues 20-7-08 21 km bewolkt, 20 gr;
Met 7 man op een kamer zorgt er wel voor dat je niet echt rustig slaapt, vooral als je onderbuurman luidruchtig snurkt en de deur luidruchtig piept, als er iemand naar de wc moet. Tijdens het ontbijt begon het te regenen en te onweren. We waren al vroeg op, maar hebben toch gewacht tot het wat beter werd. Vanwege de hevige regenval en de dreiging van nog meer regen en onweer, deed ons besluiten niet de GR te volgen, maar de gewone weg. Dit werd mede ingegeven door de valpartij van een wandelaarster gisteren tijdens de afdaling. De rechterkant van haar gezicht lag helemaal open. De weg ging eerst dalen tot 620 m , maar daarna ging hij geleidelijk klimmen. Kilometers lang hebben we geklommen. Onderweg waren er veel autos richting Saugues, er moest daar dus wel wat te doen zijn. Dat bleek ook wel, er was een braderie met oude ambachten en tot slot een optocht van versierde wagens gehouden. Niet erg groot, iedereen bleef er wel voor wachten. In het totaal waren het 6 praalwagens. s Middags was het weer opgeklaard, maar s avonds dreigde het weer te gaan regenen. Eens zien wat morgen weer brengt.


Dag 80 Le PUy en Velay - Saint Privat d allier. 19 - 07-08 24,2 km zonnig 25 -30 gr.
Vroeg opgestaan, want we moeten eerst van Retournac naar Le Puy en Velay om te starten. Ook moeten we nog onze schoenen ophalen, want er zijn nieuwe hakken onder gezet. De schoenmaker zit in de rue de St. Jacques, dat moet dan wel goed zitten. Het lijkt erop alsof ze prima gemaakt zijn. Bij de auto de schoenen aangetrokken, de rugzak weer op en afscheid nemen van Roos en Marcel. Daar heb ik wederom weer moeite mee, ondanks dat ik weer op weg wil gaan. Het zal wel aan mijn leeftijd liggen, dat ik zo gauw geemotioneerd raak. Om uit Le puy en Velay te komen moesten we flink klimmen. Dat was om lekker op temperatuur te komen. Verder bleef het de hele dag licht steigen, geen moeilijke route dus. Aan het eind nog wel een steile afdaling. Onderweg voor het eerst veel wandelaars gezien en ook de gite waar we slapen is vol. We slapen op een kamer van 6 personen. Er moet er nog een bij, die moet op de grond slapen. Het zal vannacht wel een warme bedoening worden. We hebben 2 Fransen en 3 Duitsers op de kamer. De kraters uit de Auvergne hebben we achter ons gelaten, geen tekenen van vulkanisme meer.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Beste Anneke en Bert
Vandaag heb ik weer eens een "uurtje" vrij gemaakt om jullie wandelbelevenissen te lezen.Wat een andere wereld dan !
En wat knap dat je de discipline opbrengt om elke dag een verslagje te schrijven.
Wat ik me wel afvraag is of je elke dag ook weer zin hebt om te lopen ?
Kun je je ook een baaldag permiteren ?? Hoe zijn jullie er fysiek aan toe ?? Na zo'n slordige 2000 km! Hoe voelen de spieren ? en de knieen ? Is je lijf moe of geeft elke dag erbij weer energie ?
Hier is alles OK.
Paul zit op Kos samen met half Kortenhoef en Loes is net terug van een week, met 2 vriendinnen, kamperen op Texel.
Wij hopen zelf over een paar dagen weg te gaan, gewoon in eigen land. Alleen dit jaar voor het eerst met zijn 2-en. Het moet dan wel mooi weer blijven, de afgelopen weken is het namelijk erg nat geweest.
Jullie wens ik weer veel geluk toe en ik neem mijn petje voor jullie af.

Groet Inet

Paul en Greet zei

hallo Anneke en Bert
Ik zal het weer eens proberen, of ik hem verzenden kan. het ging vaker mis. Geweldig om jullie verhalen te lezen en bewonder jullie voor jullie doorzettings vermogen, en eten jullie wel genoeg, de foto's vond ik jullie erg slank.Wij zijn terug van Griekenland wat ook een mooie ervaring was, erge vriendelijke aardige mensen, mooie kloosters-en heerlijke baaien om in te zwemmen.
laatste week wel erg heet zo'n 38 gr. Ben nu druk voor Jeroen zijn bruiloft, jammer dat jullie er niet bij kunnen zijn, of komen jullie nog even terug!! Het feest van tante Atie "werd 80 jaar" was een gezellige reunie. ga het nu proberen te verzenden.