zondag 11 mei 2008

week 2, 8 tot 11 mei

Even een kort bericht over de laatste dagen. De bruiloft van Mark en Anja verliep voortreffelijk. Mooi weer, een auto die te heet werd en daardoor moeite had om weer te starten, een bruid die te vroeg ja zei en trompettisten, die het hele gebeuren op het kasteeltje een koninklijke uitstraling gaven.Op 10 mei zijn we weer terug gegaan naar Goch, waar we weer overnacht hebben op de boerderij, waar we ook geslapen hebbben voordat we naar Groningen gingen.Vandaag de draad weer opgepakt. Het was weer even wennen om de rugzak op te hebben en het was erg warm. Maar ook nu hebben we de afstand weer gehaald. We zijn nu in Kevelaer, een echte pelgrimsplaats, maar dan voor de H. Maria. We zijn ook naar het Marialof geweest, dat was een hele tijd geleden. In het priesterhuis hebben we weer een stempel gehaald. Onderweg hebben we ook nog een bezoek gebracht aan het Duitse oorlogskerkhof, een plek, waar veel Duitse slachtoffers naamloos liggen begraven. Ook dat was indrukwekkend.

4 opmerkingen:

Sylvia Vos zei

Hoi Anneke, ik volg jullie reis hoor! Wat een bikkels zijn jullie. Lopen met dit weer, pfoeh! Maar jullie kunnen je zo wel goed voorbereiden op het weer straks in het zuiden. Wij hebben nog twee dagen vrij en dan weer naar school (zonder jou, boehoe). Veel plezier en geniet er maar goed van!

Groetjes, Sylvia

Anne Freije zei

Hallo Bert en Anneke,
Fijn dat het trouwen van Mark en Anja zo voortreffelijk verlopen is.
Ik hou jullie in de gaten hoor, wat betreft de wandeling! Eerst was ik de kaart op de site kwijt, maar als het goed is lopen jullie vandaag van Straelen naar Steijl; nooit van gehoord, maar het zal er vast mooi zijn. En het is nog geen 10 miles (ik wist niet dat ze die in Limburg nog gebruiken) en je hebt schitterd weer. Misschien in de middag wel een beetje te warm.
Hopelijk blijft het goed gaan met de blaren e.d., het veel sterkte met de tocht en tot schrijfs-ziens.
Groetjes,
Anne

Marianne Vos zei

Hoi Anneke en Bert.
Leuk dat we via deze weg kunnen zie hoe het met jullie gaat.
We zijn weer terug van vakantie we missen je nu al.
Succes en geniet.
Maianne

Unknown zei

Hoi bert en Anneke
Wat ontzettend leuk om jullie wandeltocht op internet te kunnen volgen. Hoe voelt het lijf na zoveel dagen lopen ? ( op de blaren na dan) Sta je 's ochtend stijf op?Gegeten in Tiel bij juffrouw Kip. Klinkt bijzonder. Beppie had me verteld dat je was afgevallen, al voor de reis Anneke. Het is duidelijk te zien op de foto's bij het vertrek. Houden zo. Met al dat gewandel lijkt me dat geen probleem. heel opvallend is de hartelijkheid waarmee jullie op je overnachtingsadressen worden ontvangen. Na zo'n dag wandelen bijzonder prettig. In het dorp wordt het na het veemarktgebeuren en de 2 feestavonden weer wat rustiger. Maandag beginnen de examens alweer en verder heb ik jullie vanaf de Dodaarslaan weinig nieuws te melden.

hartelijk groet Inet