woensdag 13 augustus 2008

dag 101 t/m 104

Dag 104 Eauze - Nogaro, 12-08-08, 21,5 km, Regen, 20 gr.
De dag begint mooi maar de bewolking neemt al gauw toe. Rond 11 uur begint het te regenen en het houdt niet meer op tot we bij de gite zijn. We zijn doornat, ook de schoenen, zelfs van binnen. Bert had zelfs geen regenponcho meer, die heeft hij ergens laten liggen. Daarom had hij maar een vuilniszak om gedaan. We hebben vandaag vooral tussen wijngaarden en velden met mais gewandeld. We zouden naast de gite een mogelijkheid voor internet hebben. Deze bleek tot 25 augustus gesloten. Maar er was nog een tweede mogelijkheid. Een cybercafe. Daarwas de computer net gecrashed. Het zat ons dus niet mee.Toen we langs het toeristenbureau kwamen gingen we voor de zekerheid vragen of er nog een mogelijkheid was, waar we niet hoopvol voor waren, want 1 mogelijkheid is soms al niet te vinden. Wat bleek, we konden daar op internet. s Avonds lekker gegeten en een Armagnacje gedronken, die moet je in deze streek geprobeerd hebben.

Dag 103 Larresingle - Eauze, 11-08-08, 28 km, bewolkt 20 gr.
Het regent een beetje en het rommelt in de lucht en dat blijft de hele ochtend zo met af en toe een stevige bui, waarvoor we dan maar gaan schuilen om niet doornat te worden. Andre LOngin zijn we vandaag niet tegen gekomen, dat hadden we ook niet verwacht want ze zou in Condom blijven. De afgelopen dagen werden wij door haar op Franse wijze begroet en afscheid genomen. Wat er niet kan gaan groeien op de route. Vandaag hebben we vooral met Anette een Duitse opgetrokken. In La Romieu sliep zij in dezelfde gite en ook gisteren hebben we haar gezien. Alleen verbleef zij in een gite en wij in een auberge. Vandaag was ze verkeerd gelopen en toen we zaten te lunchen kwam ze doodmoe haar verhaal vertellen. s Avonds zijn we samen gaan eten. IN Eauze zijn we naar het toeristen bureau gegaan voor overnachtingsmogelijkheden en om te zien of internet mogelijk was. We konden wel op internet, maar ze wisten zelf niet hoe de computer werkte met een credicard of een kaart die je bij hen kon kopen. Morgen in Nogaro zijn er betere mogelijkheden volgens hen. Wij wachten af.

Dag 102 La Romieu - Larresingle, 10-08-08, 21,6 km, zonnig 30 gr.
Een mooie dag, vanaf het begin een stralend blauwe hemel en een fris windje, wardoor het lekker wandelen is. De wandeling is niet lang en als we in Condom aankomen hebben we alle tijd om deze plaats te bekijken, de kathedraal te bezoeken en op een terrasje rustig koffie te drinken. Langs de rivier de Baise gelunched en daarna door naar Larresingle, een oud plaatsje met een oud kasteel. Ook voor die bezichtiging hadden we alle tijd. s Avonds gezellig samen met een Duits echtpaar gedineerd, hij is fotograaf en zij lerares voor kinderen van 15 tot 21 jaar. Vandaag voor het eerst gezien, dat ook de zonnebloemen bruin worden.

Dag 101 Castet Arrouy - La Romieu, 09-08-08, 32 km, zon en bewolking, 25 gr
We hebben een lange etappe voor de boeg, dus we hebben er vanaf het begin flink de pas in. De route is niet moeilijk, soms wat omhoog, soms wat omlaag. Het is mooi om te zien hoe het landschap vanaf mei is veranderd. frisse groene akkers met verschillende kleuren groen gaan nu langzamerhand veranderen in bruine landschappen, maar ook in verschillende kleuren bruin. Alleen de zonnebloemen en de maisplanten zijn nog groen en daarnaast nog enkele voor ons onbekende gewassen. Vooral de zonnebloemen geven steeds een ander beeld aan het landschap, het ligt er maar aan hoe de zon staat, daar buigen ze hun koppen naar toe. We waren benieuwd wanneer deze geoogst zouden worden, maar een boer gaf aan dat het nog wel 3 of 4 weken kon duren. In La Romieu hebben we ons eerst geinstalleerd en daarna zijn we de kathedraal en het klooster gaan bezichtigen. We hebben ook afscheid genomen van de man en vrouw uit Lille, zij gaan morgen naar huis.

Geen opmerkingen: