vrijdag 8 augustus 2008

Dag 90 t/m 94

Dag 94 02-08-08 Vaylats - Cahors Zon, 25 gr Hoogste punt 255 m, 25 km
Het ontbijt bij de nonnen is al om 7 uur. De Duitse vrouwen zijn al eerder vertrokken en Micheal uit Zwitserland haalt ons later in. Hij is alleen op pad, zijn vrouw is geblesseerd en gaat met de taxi plus bagage naar Cahors. Later blijkt, dat hij Ingrid, een van de Duitsers, ook ingehaald had en dat ze bij een voetbalvereniging waar koffie te krijgen was nog een tijdje op ons gewacht hebben. Wij hadden daarvoor al gepauzeerd, waardoor ze te lang moesten wachten en doorgelopen zijn. Ingrid hebben we onderweg nog verschillende keren ontmoet, zij is 26 mei in Duitsland vertrokken en hoopt eind september in Compostella aan te komen. Grote kans, dat we haar nog wel eens tegen komen. Michael en Beatrice gaan weer naar huis, ze zouden een week lopen, maar hij hoopt de route een andere keer nog eens af te maken. Misschien wel op de fiets. Toen we Cahors binnen liepen, werden we net over de brug opgevangen door een vrouw, die pelgrims opvangt, te drinken geeft, een stempel van Cahors geeft en voor een eventuele overnachtingsmogelijkheid zorgt. Hans en Leny kwamen ons in Cahors ophalen, zij wonen nog 2 uur rijden van Cahors, in Calmon. Er waren ook nog Belgische kennissen en s avonds hebben we gezellig met z n allen getafeld. Wij slapen in de caravan, een heerlijk koele plek, waardoor we even kunnen bijslapen.

Dag 93 01-08-08 Limogne - Vaylats Bewolkt 21 gr Hoogste punt 320 m, 18 km
Dat de route van St. Jacques heel goed bekend is in de gebieden waar we doorheenlopen is heel goed te merken. Overal kom je bordjes tegen, waarop staat, dat je op de route van St. jacques loopt of je loopt door straten, die rue de St. jacques heten. Maar ook mensen vragen of je de route loopt en als je de verkeerde weg neemt komen ze zelfs achter je aan. Dat gebeurde vanmorgen. We zochten naar de juiste weg, maar namen de verkeerde. Een man in een auto kwam achter ons aan en vroeg of we op weg waren naar compostella. Dan waren we verkeerd zei hij en hij wees ons welk weggetje we moesten hebben. Om zeker te zijn dat we goed zouden gaan reed hij met ons mee en wees nog eens waar we in moesten. De route was goed te doen, een heuvelachtig parkoers. We waren al redelijk vroeg in Vaylats, waar we een kamer in een klooster hadden gereserveerd. In het klooster verbleven alleen gepensioneerde nonnen. Samen met hen, een Zwitsers echtpaar en 2 Duitse vrouwen gegeten. Een gastvrouw, geen non, maar een vrijwilligster uit het dorp begeleidde de pelgrims en vertelde ook het een en ander over het vervolg van de route.

Dag 92 31-07-08 Grealou - Limogne en Quercy Zon 30-35 gr Hoogste punt 375 m, 28 km
De dames zijn al om 5 uur opgestaan omdat ze in Limogne willen zijn voordat het echt heet wordt. We hebben ze niet gehoord en zijn zelf ook vroeg opgestaan omdat het heet zal worden en de etappe meer dan 25 km lang is. Tot de middag is het goed te doen, maar na de lunch was het inderdaad erg warm. De tocht van vandaag was zoals gisteren met een paar flinke beklimmingen en afdalingen. Weinig andere wandelaars gezien. We delen de kamer met een Fransman die vorig jaar gestart is met zijn pelgrimstocht, maar vanwege een blessure heeft moeten stoppen. Dit jaar hoopt hij de tocht af t ekunnen maken. 's Avonds was er in het dorp feest met een band Les Maharadjas. De band speeld eop straat en het kruispunt voor de bar was afgezet en er waren tafels en stoelen op geplaatst. Lekker op het terras gezeten en een hapje gegeten. In Frankrijk moet je wel een drankje bestellen bij degenen van wie het terras is, maar als je er iets bij wilt eten dan kun je dat rustig ergens anders halen, bv bij de pizzaria. Eenmaal op bed begon de jeugd zich te roeren. De jeugdsoos onder de gite was afgelopen, de jongeren begonnen een soort bessen naar binnen te gooien. Eerst een paar, daarna handenvol. We hebben de luiken maar dicht gedaan.


Dag 91 30-07-08 Figeac - Grealou zon 31 gr. Hoogste punt 390 m, 23 km
Vandaag vertrekken we niet zo vroeg, want we willen nog wel even gezellig samen met Geurt en Hennie ontbijten. Daarna is het natuurlijk weer afscheid nemen. De route was niet lang en ging ook niet over moeilijke paden. We schoten daardoor lekker op, wat wel nodig was, want het was behoorlijk heet. Evenals gisteren liepen we vaak over de kam van de berg, waardoor we een prachtig uitzicht hadden naar 2 kanten. Je zou je ook kunnen voorstellen, dat deze wandeling in zuid-Limburg of Belgie plaatsvond. De dalen waren niet diep. In Faycelles een mooi oud plaatsje wilde de dame van het toeristenbureau ons een rondleiding geven. We hebben vriendelijk bedankt,omdat we al aan de late kant waren en gezegd, dat we het een andere keer als we in de buurt zijn graag doen. In Grealou hadden we een chambre d hote omdat er verder in het dorp geen slaapgelegenheid was hadden we geen andere keus. De gastvrouw was er niet en een van de gasten wees ons waar we waarschijnlijk konden slapen. Ook wat drankjes betreft was het help jezelf. Rond 6 uur kwam de gastvrouw met een vriendin en legde uit wat er allemaal te eten was in huis. We moesten er zelf maar iets van maken. Daarna ging zij weer weg. De andere 3 dames vonden het maar een rare bedoening. Wederom last van veel vliegen. Een van de dames is met theedoek op jacht gegaan. 's Avonds heel gezellig buiten zitten kletsen en adressen uitgewisseld.

Dag 90 29-07-08 Livinhac - Figeac bewolking en zon 25 - 30 gr. Hoogste punt 400 m, 26,8 km
Het onweer van gisteren heeft er voor gezorgd, dat de lucht nog bewolkt is en er ook nog een mist hangt. Het is wel lekker opgefrist, dus de start van de wandeling is goed. Vanaf Conques komen we de bekende gezichten van vorige week niet meer tegen, alleen 2 meisjes uit Parijs, zij gaan door tot Figeac. Het is ook veel rustiger op de route, veel minder mensen onderweg. Hoewel we in Conques het idee kregen, dat er veel mensen op pad zouden gaan. Onze instelling was beter dan gisteren, we waren er nu op voorbereid dat er hoogteverschillen zouden zijn en dan valt het wel mee. Het was wel gelijk warm toen de zon doorkwam. Aangekomen in Figeac zijn we eerst naar het toeristenbureau gegaan om de overnachting van morgen te regelen. Geurt en Hennie waren in een file terecht gekomen, dus hebben we even op ze gewacht. reuze leuk om ze weer tezien en dat ze in hun vakantie de moeite hebben genomen om langs te komen. Even lekker bijpraten met bekenden. Geurt heeft ons verwendmet een lekker diner en hij heeft zoals eerder aan onze voeten gedacht. Dat zit wel goed voor de komende tijd.

Geen opmerkingen: