zondag 14 september 2008

Dag 136 - 137

Dag 137 14-09-08, El Burgo Ranero -Puente de Villarente, zon 25 gr. 25 km
Weer een eenvoudige etappe, geen hogteverschillen, maar wel weer de uitgestrekte akkers. Vooral het eerste stuk, 12 km, was een lange, rechte weg. De rode leem kleurde mooi in de ochtendzon. Om half een waren we al in Mansilla de los Mullas, waar we zouden overnachten. Om morgen meer tijd voor Leon te hebben, waar we nu geen rustdag nemen, zijn we 6 km doorgelopen naar de volgende plaats met aubergue. Morgen hoeven we dan maar 12 km te lopen en we houden 1 rustdag in reserve. Mansilla de los Mulas was een gezellig plaatsje met een middeleeuwse stadsmuur en poort. Op het pleintje van de plaats was het gezellig druk. Het plaatsje waar we overnachten heeft weinig bezienswaardigheden, maar wel een comfortabele douche en een tuin waar je heerlijk in de zon kunt zitten.

Dag 136 13-09-08, Sahagun - El Burgo Ranero, zon 24 gr., 19 km
Goed geslapen en de maag voelt ook wat beter aan. De route van vandaag loopt dicht langs de autoweg, zodat we de hele dag auto s horen. Gelukkig is het zaterdag en is het niet druk op de weg. We zijn al bijtijds in El Burgo Ranero, waar nog veel huizen staan met leem besmeerd. Als de huizen niet ieder jaar opnieuw met leem besmeerd worden, raken ze zeer snel in verval. Zulke vervallen huizen zien we veel langs de route. Ook de kerk en onze aubergue zijn (gedeeltelijk) met leem besmeerd. Vandaag weer een koude douche, waar ik niet bepaald vrolijk van word. Morgenochtend maar kijken of de douche warm is. s Avonds het pelgrimsmenu maar weer eens geprobeerd.

1 opmerking:

Unknown zei

Hallo Anneke en Bert,
Wat heb ik weer genoten van jullie dagboeken. Ik hoop dat het goed gaat met je voet/been Anneke. Weet je ook wat het is? en nog belangrijker.. hoe zorg je ervoor dat je goed door kunt blijven wandelen?!
Liggen jullie op schema? Want het schiet nu op! De 60 is in aantocht. Nog zo'n 350 km. Zet hem op jullie zijn er "bijna".

Groetjes Inet