zondag 28 september 2008

Dag 148-149-150

Dag 150 27-09-08, Aixere - Melide, zonnig 22 gr, 23 km
Op de zall bleef het rustig tot ongeveer 7 uur. Het was ook nog helemaal donker buiten. Toen we op pad gingen werd het al aardig licht. Tussen de bergen hing nog wel wat mist, Maar het eerste stuk liepen we nog niet in de mist. Daarna af en toe in mistflarden. De route van vandaag was erg mooi, we liepen op paden tussen weilanden en akkers, die omzoomd waren door bomen en struiken. Af en toe ook mooie uitzichten. Het lopen was makkelijker dan gisteren. Het pad liep regelmatig omhoog of omlaag, maar geen spectaculaire stijgingen of dalingen. In Coto troffen we bij het restaurant Die zwei Deutsch Thea weer. Zij had overnacht in Palas de Rei en was laat vertrokken. Zij ging ook naar Melide en hebben afgesproken s avonds samen te gaan eten. In Melide de albergue opgezocht en de gebruikelijke werkjes gedaan, daarna de boodschappen en wat rond gelopen. s Avonds in de pizzeria gegeten.

Dag 149 26-09-08, Portomarin - Aixere, zonnig 22 gr. 17,5 km
Tot 7 uur mocht er geen geluid gemaakt worden op de slaapzaal en mocht het licht niet aan. Dat gebeurde ook dus bleef het rustig tot 7 uur. Daarna begon de grote uittocht. Wij vertrokken pas om 8.30 uur. Dat was niet erg want het was heel mistig. Je zag weinig of niets van de omgeving. Ook hadden we niet zo n lange tocht, dus haasten hoefden we niet. Tot half 11 bleef het mistig, daarna kwam de zon door. De wandeling was in het begin lange tijd stijgend en daarna liepen we op dezelfde hoogte en tot slot gingen we afdalen. We wilden overnachten in Aixere, deze albergue ging om 1 uur open. We waren er vlak voor die tijd en konden vrijwel meteen naar binnen. Het is een kleine albergue met 24 plaatsen. De bedden stonden wel erg dicht op elkaar. s Avonds was hij helemaal vol. We hadden alle tijd om onze kleding eens goed te wassen. Daarna lekker geluierd, gelezen en lekker gegeten.

Dag 148 25-09-08, Sarria - Portomarin, zonnig 25 gr., 26 km
De ochtend was wederom fris, we waren wat later opgestaan omdat het ook steeds later licht wordt. Het was een prachtige wandeling over paden die dan weer langs weilanden en akkers ging en dan weer onder bomen door. We kwamen door verschillende kleine boeren plaatsjes en hadden prachtige uitzichten. Veel van de akkers en weilanden waren verdeeld in kleine stukken en omrand door stenen muurtjes. Toen we zaten te lunchen kregen we een smsje van Thea, een vriendin die gisteren in Sarria was gestart, dat ze een dag extra in Portomarin was gebleven en waar of wij zaten. Op dat moment waren we 2 uur van Portomarin verwijderd. We hebben afgesproken bij de kerk. Toen we daar aankwamen zat ze daar te wachten. Nadat we een albergue gezocht hadden, gedouched, gewassen, gerust en inkopen hadden gedaan hebben we samen geborreld en gegeten. Erg gezellig. Morgen gaan we ieder onze eigen weg en komen we elkaar onderweg of in Santiago weer tegen.

Geen opmerkingen: